Relax, your website is up and running!
Submenu :: Hosting Services
Overzicht
Breedband
Certificaten
Domeinnamen
E-mail
Online agenda
Online backup
Server hosting
Service levels
Streaming Media
Webhosting
Webapplicaties
Webdesign
Livesupport
Mail: tickets@enternext.com of bezoek social.zendesk.com
Advertentie

Mededelingen
30-06-16
Leesfrequentie gemiddeld
Eind activiteiten per 1/7/2016
07-03-15
Leesfrequentie zeer hoog
Een nieuwe trend, een nieuwe naam
21-02-15
Leesfrequentie zeer hoog
Verhuizing naar nieuw datacenter op 2-3 maart 2015
03-09-13
Leesfrequentie zeer hoog
Alle .nl en .eu domeinen 15 Euro/jaar
28-06-13
Leesfrequentie zeer hoog
Overgang naar hosted VoIP van Protocall op 12 juli 2013
Onderhoud/storingen
17-01-17
Leesfrequentie zeer hoog
Grote stroomstoring in Amsterdam
10-03-15
Leesfrequentie zeer hoog
Storing in de uplink t.g.v. netwerkloop
20-05-13
Leesfrequentie zeer hoog
DDoS aanval op het netwerk
08-11-12
Leesfrequentie zeer hoog
Storing mailserver door virusscanner
16-06-11
Leesfrequentie zeer hoog
Storing aan de neptunus.enternext.com
Persberichten
22-02-17
Leesfrequentie zeer hoog
Overname hosting activiteiten door Tenfore BV
07-03-15
Leesfrequentie zeer hoog
Een nieuwe trend, een nieuwe naam
03-11-14
Leesfrequentie zeer hoog
Virtualisatie
20-01-13
Leesfrequentie zeer hoog
1998-2013: in september bestaan we 15 jaar!
19-09-12
Leesfrequentie zeer hoog
Zakenfestival Almere 2012 ook weer in EnterCMS
internet nieuws
27-04-11
Leesfrequentie zeer hoog
Nieuwe verhuisprocedure .nl domeinen
05-06-10
Leesfrequentie zeer hoog
Enternext sponsort Leonie en Gerben op Alpe d'HuZes
17-03-10
Leesfrequentie zeer hoog
Wijziging prodecures voor .nl domeinen
12-01-10
Leesfrequentie zeer hoog
SIDN wijzigt WhoIS informatie .nl domeinen
29-10-09
Leesfrequentie zeer hoog
IP-adressen binnen 700 dagen opgedroogd
Contactgegevens
ENTERNEXT BV
Korenbeursstraat 6
1335 XM Almere
 
Flevoland, The Netherlands
 
Telefoon:
+31 (0)88 123 11 11
Telefax:
+31 (0)88 123 11 22
SLA hotline:
+31 (0)88 123 11 12
Laatste wijziging: donderdag, 11 november 2010
 

Online agenda (delen)

Als u gebruiker bent van Outlook voor uw e-mail, dan is de voor de handliggende keuze om ook gebruik te maken van de agenda van Outlook. Wilt u deze agenda delen met anderen, dan heeft u hiervoor tot op heden een Exchange server nodig. Er zijn diverse leveranciers op het Internet die een hosted Exchange server aanbieden, vanaf 10 Euro per maand per gebruiker!
 
Maar er zijn betere, geheel gratis oplossingen!
De Mozilla Foundation, een Open Source beweging die met veel succes de webbrowser Firefox onderhoudt en distribueert, verspreidt tevens een uitstekende mailclient, Thunderbird. Hieronder leggen we u uit hoe u met Thunderbird een online agenda kunt delen met anderen.
 
Onderstaande instructie is welliswaar specifiek voor Thunderbird, maar u kunt net zo goed uw Outlook agenda synchroniseren met een online calender provider, zoals bijvoorbeeld Google Agenda. En als u daarbij ook uw contacten wilt synchroniseren, dan zijn er oplossingen als Oggsync.
 
Hoe werkt het?
Eigenlijk heel simpel. U downloadt allereerst de Thunderbird client (zo u dit niet reeds heeft gedaan) van http://www.mozillamessaging.com/en-US/thunderbird/
 
Nadat u Thunderbird heeft geïnstalleerd, kunt u desgewenst uw nieuwe e-mail client eerst inrichten door uw POP3/IMAP accounts aan te maken.
 
Nu gaan we de agenda-funktie, Lightning, installeren. Klik hiervoor op de volgende link en volg de instructies: https://addons.mozilla.org/nl/thunderbird/addon/2313
 
Nadat Thunderbird is herstart, zult u zien dat er linksonder in Thunderbird drie icoontjes verschijnen: E-mail, Agenda en Taken. Dit is het gevolg van de installatie van de Add-on Lightning. Klik op Agenda om een volledig overzicht te krijgen. Deze agenda is lokaal en niet zichtbaar op het Internet.
 
Hoe kunt u een online agenda onderhouden en desgewenst delen met anderen?
 
Na de installatie van Lightning heeft u de mogelijkheid om uw Thunderbird client te verbinden met een CalDAV-compliant server. Dit klinkt erg ingewikkeld, maar neemt u van ons aan dat CalDAV de standaard is voor het delen van agenda's op het Internet. Nu zijn er diverse servers beschikbaar om mee te verbinden, maar we gaan voor deze instructie uit van Google Agenda. Om Google Agenda te kunnen gebruiken heeft u een (gratis) account nodig op Google. Heeft u dat nog niet, vraag dat dan hier aan.
 
Nadat u een account heeft aangemaakt op Google, en bent ingelogd, volgt u het linkje Agenda onder Mijn producten. In de linkerkolom staat onder Mijn agenda's een linkje naar Instellingen. Klik hierop en vervolgens op de naam van uw standaard Agenda (meestal uw eigen naam). U kunt nu uw Agenda naam wijzigen, bijvoorbeeld in uw bedrijfsnaam. Onderaan staat het belangrijkste, namelijk de link naar uw Google Agenda (Adres voor Agenda). Klik op de groene ICAL button en kopieer de opgegeven link.
 
Helaas hebben we voor Google Agenda nog een extra plugin nodig voor Thunderbird om de (gedeelde) agenda niet alleen te kunnen lezen, maar ook te kunnen beschrijven. Download daarom de volgende Add-on voor Thunderbird en volg de instructies: https://addons.mozilla.org/en-US/thunderbird/addon/4631
 
Na de herstart van Thunderbird klikt u weer op het Agenda icoontje linksonder. Klik vervolgens in het menu van Thunderbird op Agenda, en vervolgens op Nieuwe Agenda. Kies voor een agenda Op het netwerk. Kies als formaat voor iCalendar, en plak de eerder gekopieerde locatie van Google Agenda in de Locatie balk. Klik op volgende.
 
U kunt nu de naam van de nieuwe Agenda opgeven (bijvoorbeeld uw bedrijfsnaam) en een kleur kiezen voor de vermeldingen in deze agenda. Vervolgens kunt u de agenda koppelen aan een e-mail adres. Klik op volgende om de aanmaak van de nieuwe agenda te bevestigen en sluit Thunderbird af. Na de herstart van Thunderbird wordt u gevraagd de aangemaakte agenda te koppelen aan Google Agenda en dient u uw gebruikersnaam en wachtwoord van uw Google account op te geven (en op te slaan).
 
Om er nu voor te zorgen dat anderen ook gebruik kunnen maken van uw agenda, gaan we weer even terug naar de Instellingen van Google Agenda op Google.com. Onder Adres voor Agenda vindt u nog een linkje Instellingen voor delen wijzigen. Klik hierop. In het scherm laat u de vinkjes bij Deze agenda openbaar maken leeg (tenzij u wilt dat uw agenda voor iedereen zichtbaar mag zijn). Onder Delen met bepaalde personen kunt u per e-mail adres aangegeven wat iemand met uw gedeelde agenda mag en wat niet.
 
Nu kunt u voor elke gebruiker die toegang tot uw gedeelde agenda wil dezelfde installatie-routine volgen. Als u wilt dat elke gebruiker met een eigen username en password inlogt op uw agenda, dan moeten zij bij Google bekend zijn. Anders dient u uw Google login gegevens te gebruiken bij de installatie op de computers van uw collega's.
 
Het zijn even een paar stappen, maar als u deze links eenmaal gemaakt heeft, dan is uw agenda gedeeld met alle relevante personen. En het werkt fantastisch! Veel succes!
 
P.s. zelf synchroniseren (up & down) we Google Agenda ook met de agenda op onze Blackberry's, waardoor we dus zowel op onze desktops als mobiel steeds met dezelfde agenda werken.

« TerugHomeFormulierenFAQSitemapContact »

Domeinlookup
Onderzoek: .
(*) Let op: een lookup op alle extenties kan enige seconden duren!
       
     
   
   
   
Home
Sitemap
ENTERPRIDE
ENTERWARE
PAGEPERSON
Hosting Services
Overzicht
Breedband
Certificaten
Domeinnamen
E-mail
Online agenda
Online backup
Server hosting
Service levels
Streaming Media
Webhosting
Webapplicaties
Webdesign
Support
Overzicht
Netwerkonderhoud
Veelgestelde vragen
Ticketsysteem
Helpdesk
Netwerkmonitor
Dataverkeer
Media
Nieuws
Fotoverslagen
Radiocommercials
RSS
Videopresentatie
Aanvraag formulieren Organisatie
Bedrijfsgegevens
Voorwaarden
Partners
Lidmaatschappen
Sponsoring
Datacenters
Alg. Voorwaarden